Bieden en Kopen

Bieden tijdens een Timed-Online Veiling
Bij onze veilingen gaat het bieden uitsluitend via internet. Bieden geschied via een zogenaamd Timed-Online Veilingsysteem. De veiling start vanaf het moment dat de catalogus online staat en stopt op een aangegeven tijd. Alle kavels zijn te zien tijdens de kijkdag(en) en op internet in onze online catalogus met afbeeldingen en richtprijzen. Na het aanmaken van een account kunt u de gehele periode biedingen plaatsen.

Een bod wordt altijd behandeld als “auto bod” waarbij de computer in vooraf aangegeven stappen voor u meebiedt tot het door u opgegeven maximum bod. Uw maximum bod is strikt persoonlijk en zelfs het veilinghuis kan dit niet inzien. Indien uw bod wordt overboden krijgt u hiervan bericht per e-mail.

Om via onze website mee te bieden dient u te zijn geregistreerd als klant. Registraties worden dagelijks verwerkt en zijn mogelijk tot één dag voor sluitingstijd. Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo hebben alle partijen voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen. Dit maakt het bieden op het eind uiterst spannend omdat de veiling op deze manier steeds verlengd wordt tot er een winnaar is.

Alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u niet tot het allerlaatste moment te wachten met het invoeren van uw maximum bod. U loopt anders de kans dat u te laat bent. Vergeet ook niet om uw scherm regelmatig te verversen om de actuele stand van de biedingen in de gaten te houden.

 

Veilingkosten
Het bedrag waarvoor u uiteindelijk iets koopt bestaat uit; de geboden prijs verhoogt met de veilingkosten ook wel opgeld genoemd. Zadelhoff-Auctions berekent 29% opgeld per gekocht artikel. In het opgeld zit 21% B.T.W.

Ophalen aankopen, transport en verzending
Aankopen kunnen worden opgehaald in de periode die vermeld wordt bij de veilinginformatie op de website www.zadelhoff-auctions.com.

Verzenden binnen Nederland
Zadelhoff-Auctions kan voor u, indien gewenst, de verzending van uw aankopen verzorgen. Voor verzending van pakketten binnen Europa maken wij gebruik van PostNL of TNT-Express. De kosten voor verzending zijn afhankelijk van bestemming, gewicht, afmetingen en waarde.

Het transport van grotere objecten kan ook door ons verzorgd worden. Wij maken gebruik van externe transporteurs en adviseren u kosteloos om tot de beste oplossing te komen.