Verkopen

Taxatie aan huis
Voor een vrijblijvende en kosteloze veilingtaxatie van juwelen, horloges, inboedels of complete verzamelingen kunt u doorlopend een afspraak maken met een van onze experts. Eén van onze taxateurs komt graag bij u thuis voor een vakkundige taxatie en persoonlijke kennismaking.

Taxatie op kantoor
Een taxatie/inbreng afspraak is ook mogelijk bij ons op kantoor, u kunt de getaxeerde objecten dan eventueel direct achterlaten voor veiling. Afspraken op kantoor kunnen bij voorkeur worden gemaakt binnen een zogenaamde inbreng en taxatieperiode.

Taxatie op basis van foto
Twijfelt u over de geschiktheid van uw stukken voor de veiling? U kunt ons een foto mailen met de betreffende items, info@zadelhoff-auctions.com. U ontvangt dan binnen een week een indicatieve taxatie.

Naar aanleiding hiervan kunt u besluiten al dan niet langs te komen of een afspraak te maken met een taxateur. De taxatie op basis van foto blijft een indicatie, voor een definitieve waardebepaling is het van belang de stukken in het echt gezien te hebben.

Verkopen
Als uw inbreng geveild is betaald u over de uiteindelijke opbrengst, een vooraf vastgesteld percentage, een inbrengprovisie. Uit deze bijdrage worden de kosten van catalogus, foto’s, advertenties en dergelijke betaald. Als uw inbreng niet wordt verkocht, heeft u uiteraard ook geen kosten. Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u contact met ons opnemen.

Taxaties voor andere doelen
Taxaties kunnen meerdere doelen hebben: voor verkoop op de veiling, de verzekering, verdeling onder verschillende partijen of successie (bij erven). Zadelhoff-Auctions maakt gebruik van register taxateurs die zijn aangesloten zijn bij de TMV, de federatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders. Eisen voor deze taxateurs om onderdeel van TMV uit te mogen maken zijn bewijs van professionaliteit, deskundigheid en discretie. Voor taxaties met officieel, door alle instanties en verzekeringsmaatschappijen erkend, rapport rekenen wij een tarief vanaf € 150,- (excl. btw) per uur. In dit rapport staan beschrijvingen en waarde van al uw kunst, antiek en kostbaarheden.

Contact
Zadelhoff Auctions is gevestigd in het Gooi, centraal gelegen in Nederland.
Als online bedrijf houden we geen kantoor. We bezoeken de klant aan huis of spreken af op locatie.


John van Zadelhoff
Veilingmeester - Taxateur

E-mail: info@zadelhoff-auctions.com

Telefoon: +31 (0) 6 304 191 61